ΜΑΡΚΟΣ _ΜΑΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ
Η κοπανιστή, η οποία έχει αναγνωριστεί επίσημα ως προϊόν ονομασίας προέλευσης και
βρίσκεται σε κάθε νησί των Κυκλάδων, είναι κυρίως γνωστή στη Σύρο, την Τήνο και τη
Μύκονο. Σε αυτά τα τρία νησιά είναι άλλωστε πιο προηγμένη και η εμπορική της παραγωγή.
2 μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 κλωνάρια μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 ποτήρι ρύζι arborio ή μακρύκοκκο
2 ½ ποτήρια νερό
Αλάτι, πιπέρι
Η Μύκονος δεν φημίζεται μόνο για τις ομορφιές της, αλλά και για την υπέροχη παραδοσιακή
της κουζίνα. Μόνο εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε το νοστιμότατο κεφάλι γουρουνιού σε
κομμάτια με λάχανο, την υπέροχη κρεμμυδόπιτα και το μελιτζανοπίλαφο.